U bent hier

Duitsland

Dagje Leer

Bosrank (Clematis vitalba) in de stad


Vandaag waren we een dagje naar Leer in Duitsland. Voor de gezelligheid, winkelen, maar ook genieten van de natuur langs de Eems en in de stad zelf. Deze Bosrank groeide langs de promenade in Leer. De bloemetjes doen me denken aan kleine sterretjes (Waarneming).


Kijk ze dan schitteren!

Leeuwenbekjes (Cymbalaria muralis)


Ook deze Muurleeuwenbek groeide gewoon midden in de stad. Ik snap de naamgeving van deze plant wel, het zijn duidelijk kleine leeuwenbekjes die uit de muur groeien, lekker duidelijk! (Waarneming).

Klein, klein Kaasjeskruid (Malva neglecta)


Wat een schattige naam, Klein Kaasjeskruid. Bij deze plant snap ik dan de naam weer helemaal niet, waar groeien die kleine kaasjes dan? Al met al heb ik heel wat leuke planten gezien in Leer naast de leuke winkels en mooie boten (Waarneming).

Is dat een gans?


We waren een dagje weg naar Duitsland en kwamen langs de Eems waar we stopten om bij het water te gaan kijken. Ik had de camera en Julian vroeg aan mij wat dat ene was wat daar in het weiland zat, waarvan ik dacht dat het een gans was op afstand. Nadat ik toch even serieus ging kijken, bleek het gewoon een Zeearend (Haliaeetus albicilla) te zijn, wow! Mijn ouders hadden volgens mij ook nog nooit een Zeearend van zo dichtbij gezien, wat een verrassing en leuk cadeautje aan het einde van een mooie dag.


Misschien geen fantastische foto's, maar een geweldige vogel om te zien en ook nog bewijsplaatjes van te hebben (Waarneming).

Abonneren op RSS - Duitsland