U bent hier

In the Jungle, the mighty Jungle

We zijn in Sri Lanka. Had ik ooit verwacht dat te zeggen... nee nogal niet nee. We hebben een vlucht van een uur of 6 achter de rug vanaf Qatar. Na gedoe bij de douane, omdat we geen contant geld voor een visum hadden meegenomen, heeft de big chief toch besloten ons door te laten. Na een beetje extra betaling voor al zijn moeite natuurlijk. Het is al avond en donker inmiddels. Nu moeten we nog een paar 100 kilometer met een taxi naar het Sinharaja Rainforest naar ons hotel. Het begin over de snelweg is vrij normaal. Maar hoe dichter we bij ons hotel komen, hoe meer vragen onze chauffeur stelt aan mensen op straat. Altijd een opluchting om te weten, dat er iemand is die de goede weg weet. Midden in de nacht komen we aan en gelukkig is dit voor de hoteleigenaar geen enkel probleem. De junglegeluiden komen ons overal tegemoet en we vallen redelijk uitgeput in slaap. De volgende dag is het dan zover! We kunnen naar buiten en de omgeving verkennen. Het is net alsof je een echte tropische vlindertuin in loopt. Net zo warm, net zo benauwd en net zo fantastisch veel vlinders overal. We zien natuurlijk ook vogels, tropische-natuurdocumentaire-vogels, maar die bewaar ik voor de volgende blog. Reptielen voelen zich natuurlijk ook thuis in deze warmte en het voelt haast alsof je met elke stap kans hebt op een dier te gaan staan. Bij de lampen van het hotel verzamelen zich 's avonds nachtvlinders in vreemde formaten en kleuren. Een vleermuis vliegt over ons hoofd tijdens het diner en de gecko's kruipen langs de deurposten. Wat een ervaring!

Dagvlinders
Van boven naar beneden en v.l.n.r. Common Bluebottle (Graphium sarpedon), Three Spot Grass Yellow (Eurema blanda), Oriental Short-tailed Blue (Everes lacturnus), Ceylon Tree-nymph (Idea iasonia) en White Fourring (Ypthima ceylonica)
Reptielen
Van boven naar beneden en v.l.n.r. Common Green Forest Lizard (Calotes calotes) en Wiegmann's Agama
(Otocryptis wiegmanni)
Nachtvlinders
Van boven naar beneden en v.l.n.r. Nyctemera lacticinia, Chamaita nympha, Yepcalphis dilectissima en
Syntomoides imaon
Planten
Van boven naar beneden en v.l.n.r. Bamboo Orchid (Arundina graminifolia), Nangka of Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) en Kruidje-roer-me-niet (Mimosa pudica)
Soorten op foto, planten: 
Soorten op foto, reptielen en amfibieën: